2 Temmuz 2013 Salı

Kayısı Nektarı Nasıl Hazırlanır? (Kayısı Şurubu)

Kayısı Nektarının Hazırlanması
Yaz günlerinde soğuk soğuk içmek için bir kayısı şurubu hazırlayacağız.

Hazırlayacağımız kayısı nektarı için 4 kilo kayısı kullanacağız. Diğer ayarları da 4 kilo kayısıya göre belirledik. Siz daha az ya da daha fazla kayısı kullanırsanız ayarları ona göre yaparsınız. Kayısının olgunları toplanır ya da pazardan, manavdan alınır. Yıkanır, kayısılar çekirdeğinden ayıklanıp büyükçe bir tencereye konur. Kayısıların üstünü aşmayacak şekilde tencereye su konur. 15-20 dakika  kaynatılır. (önce normal ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte) Kaynadıktan sonra kayısı püresi robotla çekilip iliştirden geçirilir. Sonra ince tel süzgeçten geçirilir. Yoksa posalı olur. Kayısı posası alınıp nektar olan kısmı 6 kilo alacak kadar büyüklükte bir tencereye konduktan sonra tamamı 6  kilo olacak şekilde su katılır.  (Katılan suya göre kayısı nektarın koyuluğu belirlenir. Çok koyu olmasını isteyenler su oranını azaltabilirler.4 kilo kayısı kullanımında posasını aldığımız koyu kayısı suyuna su ilave ediyoruz, tamamı 5 ya da 6 kilo olacak ) Tenceredeki 6 kiloluk meyve suyuna 1 kilo şeker katılır. (Şeker oranı isteğe göre değişebilir.) Normal ateşte 10 dakika kaynatıyoruz. Konserve şişelerini kapaklarıyla birlikte hazır ediyoruz.  Sıcak sıcak konserve şişelerine katıyoruz.  Şişeler sıcak olduğu için kapaklarını bir bezle sıkıyoruz.  Kayısı nektarımızın hazırlanma işlemi tamamlanmıştır. İstediğimiz zaman içebiliriz.

Kayısı Nektarı Nasıl Hazırlanır? (Kayısı Şurubu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.