26 Kasım 2011 Cumartesi

Selülitleri engelleyen diyet ve egzersiz

Modern çağın getirdiği sorunlardan biri de selülittir. Bu yazımızda bayanların baş belası haline gelen selülitlerden sağlıklı, dengeli beslenmeyle, birkaç hafif egzesiz eşliğinde nasıl kurtulunacağını anlatacağız.

Kilo problemi olmayanların dahi yaşadığı bir sorun olan selülit, yanlış beslenme ve yeterince sıvı almama sonucunda ortaya çıkmaktadır. Oluşan selülitleri engellemek çok zordur.

Ancak doğru beslenerek ve yeterince sıvı tüketerek selülit oluşumunu engelleyebilir ve oluşanları da bir nebze olsun yok edebilirsiniz. Her şeyden önce kendinize zaman verin. Selülitler bir anda oluşmadığı gibi bir anda da yok olmayacaktır. Oturup kara kara düşünmek yerine doğru adımlar atmaya bakın. Kendinizi olumsuz şekilde motive ederseniz selülitleri engellemek yerine onları artırabilirsiniz.
Öncelikle vücudumuzun dengesi için gerekli olan tuzu aşırı tüketmekten kaçının. Aşırı tuz vücuda her açıdan zarar verir. Örneğin ödem yaparken vücutta bulunan sıvıyı da emer.
Yeşilliklerin ve taze sebze meyvenin sağlığınız için önemini unutmayın. Güzelliğinize engel olan selülitleri engellemek ve yok etmek için de bol bol taze sebze ve meyve tüketin.
Koyu çay ve kafeinli içeceklerden uzak durun. Bunların birer selülit nedeni olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayın.
Gazlı içeceklerin tüketimini en aza indirin. Zamanla bunların tüketiminden vazgeçmek için kendinizi zorlayın.
Şekerden korunmak için suni tatlandırıcılar kullanmak şeker tüketiminizi azaltır. Fakat suni tatlandırıcılar selülite neden olur. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi tatlandırmak için çubuk tarçın kullanabilirsiniz.
Su içmeyi ihmal etmeyin. Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için su tüketimi önemlidir. Fakat fazla abartmayın. Günde en az 2 litre en fazla ise 3 litre su için.
Doymuş yağ ve karbonhidrat alımını da en aza indirirseniz selülitlerinizde azalma olacaktır.
Vücudunuza sadece su içerek sıvı almayın. Su açısından zengin, tuz açısından fakir besinleri de bolca tüketirseniz sağlığınız için olumlu bir adım atmış olursunuz.
Kan dolaşımının artması selülit oluşumunu engeller. Bu nedenle kan dolaşımını artırıcı önlemler alın. Örneğin yürüyüşe çıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.